Adm. direktør Dorte Thomsen sætter fokus på vikarbranchens udfordringer

Onsdag den 22. april 2020 af SOS VIKAR A/S

 

Vores administrerende direktør, Dorte Thomsen udtaler sig i dag i Børsen om de konsekvenser Coronakrisen har for SOS VIKAR. Udtalelsen er en del af en større indsats blandt vikarbureauerne, der skal sætte fokus på den store udfordring og manglende politiske opbakning, som vikarbranchen i øjeblikket oplever.

Mange sundhedsfaglige vikarer er i øjeblikket uden arbejde eller oplever et fald i arbejdstimer. Sådan har det været siden den 12. marts 2020, hvor statsministeren lukkede samfundet ned.

En stor del af landets kommuner har lukket ned for brugen af sundhedsfaglige vikarer, og arbejder med et nødberedskab. Hvor længe vil det fortsætte?

Sundhed- og socialsektoren har har skabt jobbanker for studerende og pensionister til nødberedskab, men hvorfor bliver de kvalificerede vikarerne ikke brugt?

Alt det, er der i de seneste dage sat ekstra fokus på, i håbet om, at politikkerne vil få øje på vikarbranchens udfordringer.

Vikarbureauernes Brancheforening (VB) opfordrer kommuner og regioner til at se de ledige sundhedsfaglige vikarer som en del af den samlede corona-indsats og benytte vikarbureauerne først.

Du kan læse artiklerne i dagens udgave af Børsen (kræver abonnement).

Har du ikke abonnement til Børsen, kan du se artiklerne herunder.