Tak for hjælpen til at hjælpe jer

Tirsdag den 07. april 2020 af SOS VIKAR A/S

 

I fredags bad vi jer udtrykke de bekymringer, der fylder i den her særlige tid. Vi kan konkludere at værnemidler, vagter og spørgsmål til vikartøj fylder mest.

Tusind tak for jeres input, det er rigtig rart, at I vil dele dem med os. Nedenfor har vi forsøgt at svare indenfor de rammer vi kan.

Værnemidler er meget omtalt i denne tid. Er der nok? Hvornår skal man bruge hvilke værnemidler? Hvorfor skal man i visse situationer ikke benytte værnemidler? osv.

Som vikar følger du som udgangspunkt de retningslinjer dit arbejdssted har. Vi vil dog opfordre dig til at læse Statens Serum Instituts infektionshygiejniske retningslinjer. Her kan du nemlig finde de anbefalinger som er givet til/for personale i hjemmepleje, hjemmesygepleje, sundhedspleje, plejecentre mv. Du finder det direkte link dertil via vores side om nyttig information.

Vi har også indsat et link til det pressemøde der blev afholdt fredag den 3. april, hvor de store faglige organisationer deltog. Her kan du høre deres dialog vedr. værnemidler.

I SOS VIKAR følger vi også udviklingen tæt, og vi kender også til problematikken omkring levering af nye/flere værnemidler til landet. Vi har dog alligevel en forventning om, at vores personale bliver tilbudt samme værnemidler som det faste personale på arbejdsstederne. Vi må alle dele og der skal udvises ansvar i hver enkelt situation.

Vi ved også godt, at det ikke altid er tilfældet. Derfor er det vigtigt, at I kontakter os, når/hvis I oplever ikke at kunne få de rette værnemidler. På den måde kan vi lettere tage en direkte dialog med det pågældende arbejdssted.

Sidst med ikke mindst vil vi gerne takke for de søde kommentarer I har skrevet vedr. vores ageren. Vi forsøger at navigere efter bedste evne i denne ukendte situation.

Opfølgning på de oftest stillede spørgsmål

Herunder svarer vi på de bekymringer, som mange af jer sidder inde med.

Hvad er reglerne for arbejdstøj?

Der er forskellige retningslinjer for arbejdstøj på de forskellige arbejdssteder. Nogle steder har fuld påklædning til rådighed og andre steder udleverer de kun overdele. Uanset anbefaler vi, at du altid har et rent sæt tøj med, som du kan iklæde dig efter vagten. Hvis det er muligt, kan du evt. tage et bad, inden du kører hjem. På denne måde nedsætter du risikoen for at føre virus med hjem til dine kære. Vi kan desværre ikke regne med, at arbejdsstederne stiller fuld påklædning til rådighed.

Læs om de særlige vaskeanvisninger via dette link fra Statens Serum Institut.

Hvordan ser det ud med vagter?

Antallet af vagter er lavt for tiden, men der er også lyspunkter i flere kommuner. Der kommer akut vagter fra kunder vi normalt ikke hører så meget fra. I disse tilfælde, er der behov for stor fleksibilitet fra jer vikarer, både tidsmæssigt og fagligt. Det ved vi I er gode til.

Vi forsøger at fordele de vagter vi har inde, så alle med opdaterede en opdateret kalender bliver tilgodeset. Det er dog en vanskelig opgave i denne særlige tid, men vi gør vores bedste.
I de situationer hvor vagterne bestilles meget sent i forhold til mødetidspunktet, spørger vi mere bredt. Det er derfor en god ide at holde øje med SMS’er og de vagter vi ligger online.

Kan jeg få kompensation?

Der er enkelte af jer, der har nævnt kompensation.
Vi er generelt af den holdning, at de sundhedsfaglige uddannelser trænger til et lønløft. Det synes vi denne situation viser rigtig godt.

Når det så er sagt, vil kompensation i denne forbindelse, ikke ændre risikoen ved at gå på job.

Det kan kun høj faglig ansvarlighed, indsigt i myndighedernes anbefalinger og sikkerhed for, at det rigtige udstyr og de rette værnemidler er til rådighed i alle situationer.

Det sidste vil vi, sammen med de øvrige vikarbureauer i vores brancheforening, kæmpe videre for.

Hvis du har yderligere spørgsmål

Information, retningslinjer og forholdsregler holdes opdateret og kan læses nærmere på www.sst.dk.

Spørgsmål til COVID-19, symptomer m.m. skal gå til:
Den Myndighedsfælles Hotline på tlf. 70 20 02 33

Spørgsmål til vagter, hjemsendelse eller andet skal gå til:
SOS VIKAR på tlf. 55 77 82 08 – telefonerne er åbne alle dage, året rundt mellem kl. 6 og 24.

Spørgsmål til SOS VIKARs corona-strategi og andre forhold skal gå til:
Kvalitetsdirektør og sygeplejerske, Lene Hansen, på mail lh@sosvikar.dk eller tlf. 27 63 59 35